Skip to main content

Jer jedriti se mora! Kampanja za prikupljanje sredstava za nabavu kombija i gumenjaka

Trebamo Vašu pomoć!

Prijatelji, poznanici, građani Rijeke, a i šire. Tko smo, gdje smo, što radimo u ovom dopisu svesti ćemo na minimum. Više ćemo se baviti samim jedrenjem i našim snovima.

Tko smo, gdje smo i što radimo?

To je jednostavno. Mi smo jedrličarski klub, imamo svima nam dobro znano ime “3.maj”, osnovani smo davne 1948.g. od strane radnika/entuzijasta iz istoimenog brodogradilišta. Iz tog razloga prostorije kluba i hangar nalaze se u lučici “Brgudi” pored Brodogradilišta “3.maj”. Iako smo dulji period dijelili zajedničke interese s brodogradilištem intenzivna suradnja je zbog svima nam dobro znane situacije prestala prije 30-ak godina.

Jedriličarsku klub „3.maj“ ima dugogodišnju tradiciju i jedini je jedriličarski klub u Rijeci kojem je od izuzetne važnosti upravo rad s djecom. Jedini smo Jedriličarski klub koji kontinuirano imama omladinski i natjecateljski pogon te aktivno radimo na promicanju jedrenja među najmlađim kategorijama. U ovom trenutku brojimo 8 aktivnih takmičara u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Svako ljeto organiziramo i školu jedrenja za najmlađe kroz koju prođe 30-tak djece. Osim trenera, svi ostali članovi volontiraju u klubu.

Kroz sve ove godine naš glavni cilj je isti: omogućiti djeci da se bave ovim prelijepim sportom te na taj način stvarati nove generacije riječkih jedriličara.

Jedrenje je jedan od najljepših i najkompleksnijih sportova jer kod djece razvija sve motoričke i kognitivne sposobnosti. Imamo privilegiju živjeti u blizini mora pa upravo zato trebamo omogućiti djeci boravak na moru i sportske aktivnosti koje more nudi. Osim toga, djeca sportaši su zdravija, razvijaju socijalne vještine i timski su orijentirana, a bavljenje sportom pomaže i u stjecanju radnih navika.

Međutim, ovaj sport, koliko je predivan, toliko je kompleksan i skup. Ne računajući same jedrilice, samo troškovi opreme za te iste jedrilice u kojima se naši klinci natječu i treniraju tijekom godine prelaze desetke tisuća kuna, a kada tome zbrojimo odlaske na natjecanja, ti troškovi su još i veći.

Unatoč našim skromnim prihodima i dalje se maksimalno trudimo, te na razne načine uspjevamo sudjelovati na mnogim regatama i manifestacijama. To svakako želimo i dalje, s još više djece, koja ne bi trebala razmišljati ni o čemu drugome, nego kako uživati na treninzima i biti što bolji na regatnom polju.

Da bi mogli i dalje na najbolji i najsigurniji način ispunjavati naš cilj potrebna nam je i Vaša pomoć

Koji je cilj ove akcije?

Donacijama skupiti 300.000 kuna.

Koji je problem?

Kombi koji je preveo generacije jedriličara nam više nije u voznom stanju, a i gumenjak s vanbrodskim motorom je pri kraju. Održavanje više nije isplativo, a njihova upotreba nije sigurna Kao klub nismo u mogućnosti samostalno kupiti kombi i gumenjak, stoga smo pokrenuli ovu kampanju kako bi kroz donacije prikupili potrebna financijska sredstva.

Zašto kombi?

Sastavni dio jedrenja je odlazak na regate, stoga je klubu potrebno prijevozno sredstvo kojim će mladi jedriličari sigurno putovati. Osim sigurnog putovanja, kombi omogućuje prijevoz opreme, njime bi bilo moguće prevoziti prikolicu s jedrilicama i time bi našoj djeci jedriličarima koja imaju zahtjevne treninge te treniraju u različitim vremenskim uvjetima kako bi svoj rezultat i napredak pokazali upravo na regatama, uvelike olakšali aktivnosti vezane uz jedrenje. Kombi na regatama je sve -sigurnost, toplina u zimskim mjesecima, svlačionica, blagovaona…početak i kraj svakog odlaska na natjecanje.

Zašto gumenjak?

Za svaki izlazak na more, trening, regatu, potreban je gumenjak s pouzdanim motorom. Prije svega zbog sigurnosti, zatim praćenja treninga i davanja uputa djeci, šlepanja jedrlica na regatno polje. To je takav sport.  

Dobra volja i zajedništvo već su se nebrojeno puta pokazali odličnim suradnicima u ostvarenju snova pa će stoga svaka donacija, iznosila ona 10, 50, 100…1000 kuna, biti korak prema ostvarenju našega cilja u kojemu se jedriti mora, i to od malih nogu.

Donirati možete na:

RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE:HR7524020061500113863

OPIS PLAĆANJA: donacija za nabavku kombija i gumenjaka

Ukoliko želite da Vaša donacija bude anonimna u opis upišite: anonimna donacija za nabavu kombija

Jedriličarski klub „3.Maj“

Pulska 3,

51000 Rijeka

OIB: 71304895695

Ukoliko trebate dodatne informacije o kampanji ili Vam je potreban Zahtjev za donaciju možete nas kontaktirati na:

E-mail: info@jk3maj.hr

Mob: 099 40 66 979

Transparentnost kampanje izrazito je važna te ćemo svakodnevno ažurirati popis donatora na linku Donacije kao i na Facebook stranici https://www.facebook.com/JedrilicarskiKlub3.MAJRijeka

Unaprijed hvala svima koji će donacijama podržati ovu kampanju, ali i onima koji nam pomažu dijeljenjem kampanje kako bismo uspjeli doprijeti do što većeg broja ljudi.

U Rijeci, 21.03.2022.

Izvršni odbor

  JK „3. Maj“

Prikupljena sredstva:

300000
99888